LAJMI I FUNDIT:

Deutsche Bank rrit “bastin” në planin prej 3.5 miliardë dollarësh të Nobel

Deutsche Bank rrit “bastin” në planin prej 3.5 miliardë dollarësh të Nobel

Deutsche Bank po dyfishon bastin se tregtari i mallrave i një game të produkteve industriale dhe energjetike Noble Group Ltd, do të jetë në gjendje të tërheqë një riorganizim prej 3.5 miliardë dollarësh.

Sipas një memorandumi të parë nga Bloomberg ,para se aksionarët e Noble të votojnë për planin e ristrukturimit të borxhit, zyra e huadhënësit gjerman në Londër po ofron për të blerë bono të larta të pasigurta të kompanisë për 45 për qind të vlerës nominale. Banka thotë se çdo blerje do të ishte në emër të vet dhe se procesi i tenderit do të rrisë mbështetjen për ristrukturimin. Deutsche Bank doli si një mbështetës kryesor i kthesës së Noble-it. Banka Ishte një nga kreditorët fillestarë që nënshkruan ristrukturimin në mars, duke rënë dakord të ndihmonin Noble-n me 600 milionë dollarë në financimin e tregtisë dhe një strukturë mbrojtëse prej 100 milionë dollarësh.


Deutsche Bank është një ofrues financash dhe përkrahës aktiv i ristrukturimit të propozuar të Grupit Noble“, tha zëdhënësja e bankës me bazë në Singapor Sarah Stabler “Tenderi është pjesë e aktiviteteve të tregut të Deutsche Bank”.

Duke ofruar për të blerë më shumë borxhe, Deutsche Bank është në thelb bast se investitorët janë duke nënvlerësuar fitimin e mundshëm të një Noble të riorganizuar. Marrëveshja, në të cilën kreditorët do të shkëmbejnë zotërimet e tyre ekzistuese për kapital dhe borxhe të reja, do t’u japë kreditorëve një aksion 70% të pronësisë. /Telegrafi/