Dominimi i veturës rumune në tregun evropian vazhdon.

Kujtojmë, vetura nga Rumania mori titullin e veturës më të shitur në BE në korrik, dhe tani Dacia Sandero ka siguruar vendin e parë në renditjen e përgjithshme si vetura më e regjistruar në Evropë.

Megjithë problemet e aksesueshmërisë, gjenerata e tretë rezultoi të ishte një sukses i vërtetë për Dacia.

Dacia tejkaloi Volkswagen Golf, në pozicionin e dytë, i cili regjistroi një rënie nga viti në vit prej 38% në krahasim me vitin e kaluar, por ende kryeson renditjen vit pas viti.

Dacia Duster gjithashtu hyri në 5 vendet e para në vendin e katërt, duke rritur vëllimin e saj me 4%. Arritje të tjera të dukshme përfshijnë Fiat 500, i cili u përmirësua nga modeli EV, Hyundai Tucson dhe BMW Series 3, të cilët ishin në krye të renditjes.

Reklama
Reklama

Ndër lansimet më të fundit, Tesla Model i shumëpritur I hyri në 10 renditjet kryesore të BE pavarësisht se mbërriti në treg vetëm në gusht. Përveç kësaj, Ford Mustang Mach E gjithashtu hyri në dhjetëshen e parë. /Telegrafi/