Në çdo veprim në jetë, duhet të kemi kujdes: është i gabuar apo i drejtë? Sado i parëndësishëm të duket një veprim, gjithmonë duhet të ndaleni dhe të pyesni veten: duhet ta bëj apo jo?

Le të bëhemi më konkret: sa prej jush e kanë menduar ndonjëherë se cili është pozicioni i duhur për t’u ulur në tualet? Më poshtë mund ta mësoni këtë gjë:

Mund t’ju duket i çuditshëm, por ky është pozicioni më i mirë për t’u ulur në tualet, sipas një studimi të kryer së fundmi:

Nëse ndjekim këshillat e këtij studimi, ky është pozicioni tjetër që këshillohet për t’u ulur në tualet. Vetëm se në këtë rast, edhe pse mund të jeni më të relaksuar, “puna” kërkon më shumë përpjekje:

Pozicioni i duhur në tualet është i rëndësishëm, sepse ju ndihmon ta kryeni këtë proces më lehtë.

Në një zbulim të fundit, shkencëtarët nga Belgjika, shkruan Class, vërtetuan se mikrobet e zorrëve mund të ndikojnë në sistemin tuaj nervor, duke ndikuar kështu në gjendjen shpirtërore.

Mbetet e paqartë se çfarë lidhje ka mes shëndetit mendor dhe baktereve.

Por ajo që duket se është e vërtetë është se një çekuilibër në bakteret e zorrëve, i cili mund të krijohet duke u ulur në pozicionin e gabuar në tualet mund të shkaktojë çrregullime kronike. /Telegrafi/