LAJMI I FUNDIT:

Cilat janë benefitet shëndetësore që duhet t’i dini nga konsumimi i qumështit dhe jogurtit të dhisë nga Olympus?

Cilat janë benefitet shëndetësore që duhet t’i dini nga konsumimi i qumështit dhe jogurtit të dhisë nga Olympus?

Qumështi i dhisë është një nga llojet më të konsumuara të qumështit në botë. Në fakt, 75% e konsumatorëve të produkteve të qumështit në botë konsumojnë qumësht dhe jogurt të dhisë, një shifër që është më e ulët në vendin tonë. Në shumë vende tjera, preferenca kryesore është për qumështin dhe jogurtin e dhisë, para produkteve të qumështit.

Qumështi i dhisë është më i hollë dhe më kremoz se ai i lopës apo ato me bazë bimore dhe qumështi e jogurti i dhisë nga Olympus kanë më shumë nutrientë që mund të ofrojnë benefite shëndetësore si:

-Tretje më të lehtë

-Rrezik më i vogël nga alergjitë e qumështit

-Shëndet më i mirë për zemrën

Nëse po mendoni të pini qumësht të dhisë nga Olympus është me rëndësi që të kuptoni të gjitha përfitimet shëndetësore që i ofron.

Qumështi dhe jogurti i dhisë nga Olympus janë burim i shkëlqyeshëm i:

-Proteinave

-Kalciumit

-Kaliumit

-Fosforit

-Magnezit

Qumështi dhe jogurti i dhisë nga Olympus është burim i shkëlqyeshëm i vitaminës A. Studimet tregojnë se konsumimi i vitaminës A ndihmon në zvogëlimin e rrezikut të kataraktit, formave të caktuara të kancerit dhe mund të ndihmojnë fëmijët që të mbajnë larg sëmundjen e fruthit.

Benefitet potenciale nga qumështi dhe jogurti i dhisë Olympus

Qumështi dhe jogurti i dhisë nuk është një produkt luksi apo specialitet. Varësisht nga stili juaj i jetës, qumështi dhe jogurti i dhisë mund të jetë zgjedhje më e mirë se sa qumështi i lopës apo me bazë bimore – pasi ofron një numër të avantazheve:

Numër i lartë i proteinave të tretshme

Krahasuar me qumështin e lopës, sojës apo të arroreve, qumështi i dhisë ka më shumë proteina për shujtë. Dhe, proteinat në qumështin dhe jogurtin e dhisë duken të jenë më të retshme, që do të thotë se trupi juaj mund t’i përdorë më lehtësisht. Qumështi i dhisë po ashtu përmban dukshëm më shumë proteina se sa qumështi i bajameve apo i orizit.

Mund të mos provokojë alergjitë e qumështit

Disa njerëz me alergji në qumështin e dhisë mund të kuptojnë se qumështi i dhisë nuk i nxitë alergjitë e tyre. Një studim ka zbuluar se një nga katër foshnjet që ishin alergjike në qumështin e lopës, nuk ishin alergjike në qumështin e dhisë. Nëse keni alergji ndaj produkteve të qumështit, mund të kërkoni nga mjeku juaj që të testoheni nëse mund të toleroni me siguri qumështin e dhisë. Nëse e dini se keni alergji në produkte te qumështit, ju nuk duhet të konsumoni qumësht të dhisë pa pyetur mjekun tuaj.

Menaxhimi i niveleve të kolesterolit

Qumështi i dhisë mund të ndihmojë në reduktimin e produkteve të kolesterolit te personat me nivel të lartë të kolesterolit në gjak. Studimet kanë treguar se qumështi dhe jogurti i dhisë mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kolesterolit në arterie dhe fshikëzën e tëmthit. Kjo mund t’i ndihmojë personat me nivele të lartë të kolesterolit që të kontrollojnë kolesterolin më lehtë.

Qumështi dhe jogurti i dhisë me i mirë në Kosovë

Në vendin tonë qumështi dhe jogurti i dhisë më i mirë në vendin tonë është ai nga Olympus.

Prodhuar nga kullotat më të mira, qumështi i dhisë dhe jogurti Olympus është një produkt që mund ta gjeni në rrjetet e marketeve në mbarë vendin.

Artikull i sponzorizuar