Thashethemet vazhdojnë se logoja e re nga BMW tregon një helikë rrotulluese avioni. 

“Shumë njerëz besojnë se logoja BMW është një helikë rrotulluese” thotë Fred Jakobs nga BMW Group Classic. “Por e vërteta është e ndryshme”. Ka pasur diskutime rreth markës së prodhuesit të makinave për dekada. Dhe të gjitha për shkak të logos, transmeton Telegrafi.

Kështu që kur BMW u fut për herë të parë në tregun e makinave në korrik të vitit 1917, kompania nuk kishte asnjë logon të korporatës. Logoja e parë e kompanisë u krijua nga emblema e kompanisë Rapp Motorenwerke GmbH (1913-1917) nga e cila u shfaq BMW. Unaza e zezë, me dy ngjyra në mes, kaltër dhe bardhë.

Më 5 tetor 1917, kompania ende e re në treg, bëri logon e saj të parë, e cila ende përbën bazën e logos së BMW-së. Ngjyrat brenda tregojnë ngjyrat e shtetit të Shtetit të Lirë të Bavarisë: bardhë-blu.

Nga vjen makina BMW?

Shumë akoma besojnë se logoja BMW tregon një helikë rrotulluese. Kjo është për shkak të një reklame të BWM nga viti i largët 1929. Në atë kohë, një fotografi tregonte një aeroplan me një helikë rrotulluese që ishte shndërruar në logon BMW. Qëllimi ishte të nënvizohej kompetenca e kompanisë në ndërtimin e avionëve.

Logoja e re pas më shumë se 20 vjetësh

Logoja e BMW-së u rishikua për herë të fundit në vitin 1997. Epo, me trazirat në industrinë e automobilave në lidhje me kalimin në makina elektrike, prodhuesi i automjeteve bavarezë ka humbur një logo të rishikuar në mënyrë të konsiderueshme.

“Pas më shumë se 20 vjetësh, modeli i markës BMW ka një pamje të re”, shkruan BMW në një njoftim për shtyp.

Logo për elektromobilitetin modern

Marka e rishikuar u prezantua për herë të parë disa ditë më parë. Si pjesë e prezantimit të BMW i4 elektrik, emblema e re mund të shihet në makinën elektrike të ardhshme.

“Logoja e re është zvogëluar, dy-dimensionale dhe rrezaton hapje dhe qartësi”, shkruan BMW. Varianti shtesë transparent ka për qëllim të ftojë klientët të bëhen pjesë e botës së BMW-së më shumë se kurrë. Sidoqoftë, logoja e re nuk do të përdoret në automjetet BWM – për momentin – siç shkruhet në deklaratë. /Telegrafi/