LAJMI I FUNDIT:

ÇFARË ËSHTË KJO BRISHTËSI DHE NGA VJEN

ÇFARË ËSHTË KJO BRISHTËSI DHE NGA VJEN

Poezi nga: Marina Tsvetaeva
Përktheu: Kolec P. Traboini

Çfarë është kjo brishtësi dhe nga vjen?
Ata nuk janë të vetmet kaçurrela që unë
kam shtruar ngadalë – dhe buzët që unë
kam njohur – më të errëta se tuat ishin

si yjet që feksin e ikin tej sërish
(çfarë është kjo brishtësi e nga vjen?)
shumë vështrime kanë lindur e vdekur
këtu përballë syve të mi

dhe gati asnjë këngë të tillë s’kam dëgjuar
në errësirën e natës më parë
(çfarë është kjo brishtësi e nga vjen?):
këtu, në brinjën e këngëtarit.

Çfarë është kjo brishtësi e nga vjen?
E çfarë duhet të bëj unë me këtë, të ri
këngëtar i fshehtë, që sapo kalon?
Jehona jote është – më e gjatë se e kujtdo.


Në trend Kultura

Më shumë
MË PËRKUND QË TË FLE

MË PËRKUND QË TË FLE

Poezi
Çfarë është kultura?

Çfarë është kultura?

Kulture
Vallja Çame

Vallja Çame

Kulture
PRA TI THE

PRA TI THE

Poezi
Zonja nga Gobi

Zonja nga Gobi

Filmi
Çoroditja e historisë

Çoroditja e historisë

Kulture
Kalo në kategori