Ambasadorja amerikane në vend Kate Marie Byrnes shkroi sot në “Twitter” se Marrëveshja Kornizë e Ohrit është një moment historik i rëndësishëm që ndihmoi Maqedoninë e Veriut të ndërpresë ndarjet etnike.

“Sot shënohet përvjetori i 19-të i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, një moment historik i rëndësishëm që ndihmoi Maqedoninë e Veriut të bllokojë ndarjet etnike.

Mezi pres të punoj me të gjithë palët e interesuara për të rritur kohezionin shoqëror dhe mirëkuptimin ndëretnik në vitet e ardhshme”, shkroi Byrnes./Telegrafi/