LAJMI I FUNDIT:

BPV në Maqedoni është sa gjysma e asaj të BE-së

BPV në Maqedoni është sa gjysma e asaj të BE-së
Sipas të dhënave të fundit të Eurostat, Bruto prodhimi vendor (BPV) për frymë në Maqedoni është 59% më i ulët se mesatarja e Bashkimit Evropian. Kjo statistikë thekson hendekun ekonomik midis Maqedonisë dhe shteteve anëtare të BE-së. Luksemburgu mbetet kryesues me BPV për frymë 139% mbi mesataren e BE-së, ndërsa Bullgaria regjistron shifrën më të ulët, 36% nën mesataren.
Irlanda dhe Holanda gjithashtu shënojnë shifra të larta për frymë, përkatësisht 11% dhe 30% mbi mesataren. Ndër vendet jo-anëtare të BE-së, Norvegjia, Zvicra dhe Islanda regjistrojnë gjithashtu shifra më të larta se mesatarja e BE-së. Ndërkohë, vendet kandidate si Turqia, Mali i Zi, dhe shtetet e Ballkanit Perëndimor si Serbia, Shqipëria dhe Bosnje-Hercegovina vijojnë të luftojnë me shifra shumë më të ulëta se mesatarja e BE-së.
Duke pasur parasysh këto statistika, është e qartë se ndërsa disa shtete gëzojnë një nivel të lartë të prosperitetit ekonomik, të tjerët përballen me sfida të mëdha. Kjo tregon për nevojën e një angazhimi të vazhdueshëm dhe të përqendruar për reforma ekonomike dhe zhvillimore në vendet me performancë më të ulët ekonomike. /Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Trump ose Harris, Nesho: S’do të kenë qasje si përpara në raport me stabilitetin e Kosovës

Trump ose Harris, Nesho: S’do të kenë qasje si përpara në raport me stabilitetin e Kosovës

Lajme
Tërmeti në Shqipëri, goditja e parë e fuqishme u shoqërua edhe nga dy lëkundje të tjera sizmike

Tërmeti në Shqipëri, goditja e parë e fuqishme u shoqërua edhe nga dy lëkundje të tjera sizmike

Lajme
Bislimi: Kryeministri serb ia bëri të qartë BE-së se nuk ka Marrëveshje Bazike

Bislimi: Kryeministri serb ia bëri të qartë BE-së se nuk ka Marrëveshje Bazike

Politikë
Këshilla se si të mbroheni gjatë shkarkimeve të rrufesë

Këshilla se si të mbroheni gjatë shkarkimeve të rrufesë

Lajme
Me aparatura të avancuara, hapet Spitali i Përgjithshëm “Rezonanca 2”

Me aparatura të avancuara, hapet Spitali i Përgjithshëm “Rezonanca 2”

Elfije Boletini
Dënohen me 39 vite e 6 muaj burgim dy të akuzuarit për vrasjen në Baks të Skenderajt

Dënohen me 39 vite e 6 muaj burgim dy të akuzuarit për vrasjen në Baks të Skenderajt

Drejtësi
Kalo në kategori