LAJMI I FUNDIT:

Bota mesjetare e fshehur nën kështjellë

Bota mesjetare e fshehur nën kështjellë

Në shikim të parë, ka pak të dhëna për sekretet që ndodhen poshtë një kështjelle të Francës (Château de Brézé). Por, e vërteta është pak më ndryshe.

Nën sipërfaqen e kështjellës mbresëlënëse shtrihet një rrjet i thellë i tuneleve dhe dhomave që përbëjnë një prej kështjellat më të mëdha nëntokësore në Evropë.

Sikur miliarderët e sotëm, zotëruesit e kësaj kështjelle e konstruktuan me kujdes këtë “bunker të ditës së kiametit” për të qenë të sigurt në rast të sulmeve apo sëmundjeve.

Videon e përgatitur nga BBC, mund ta shikoni: KËTU. /Telegrafi/