LAJMI I FUNDIT:

Borë në prill, në Dardhë të Korçës u desh ndërhyrja e borë pastrueseve

Borë në prill, në Dardhë të Korçës u desh ndërhyrja e borë pastrueseve

Reshjet e dëborës kanë përfshirë zonat e thella malore të juglindjes së vendit. Më të dendura kanë qenë në lartësitë mbi 1400 m. Në Dardhë trashësia e dëborës ka shkuar deri në 5cm aq sa është dashur ndërhyrja e borë-pastrueseve për të normalizuar qarkullimin nga “Muri i Musait” deri në Majë të Bigllës, aty ku e trashësia ka qenë më e madhe.

Reshje dëborë ka pasur edhe në fshatra si Arrza, Sinica, por trashësia e borës ka qenë më e pakët.


Dëborë ka pasur edhe në Mashkullorë e Shtyllë të Korçës dhe në majat e maleve të Voskopojës e Lekasit.

Dëbora ka sjellje ulje të temperaturave, por deri tani sipas specialistëve të bujqësisë nuk ka shkaktuar dëme në frutikulturë. /A2/