BMW 750iL ishte versioni më i mirë i gjeneratës E38, dhe tani kompania gjermane ka treguar tre shembuj unik.

BMW 750iL ishte mundësuar nga një motor i fuqishëm V12 në kohën e tij, dhe kjo kopje është mirëmbajtur jashtëzakonisht mirë dhe duket sikur sapo ka dalë nga linja e prodhimit në fabrikë.

Videoja e bashkangjitur fokusohet jo vetëm në modelin e përjetshëm të pjesës së jashtme të veturës, por edhe në brendësinë e saj.

Të gjitha materialet në brendësi duken shumë të freskëta, përfshirë lëkurën dhe plastikën. Ashtu si veturat e tjera nga fundi i viteve 1990 gjersa është mbresëlënëse që ka një ekran me ngjyra për lundrim në pult. Edhe pse ekrani është i vogël, ishte një gjë e madhe për një makinë nga vitet nëntëdhjetë.

Reklama
Reklama

Videoja tregon dy modele të tjera të veçanta E38 Series 7. I pari është pikturuar me ngjyrë të kuqe metalike Canyon dhe argjend metalik Nepal, dhe i projektuar nga Karl Lagerfeld. Vetura është rezultat i një bashkëpunimi midis departamentit individual BMW dhe hotelit Four Seasons në Hamburg, Gjermani.

Tjetri është 750iL që u shfaq në filmin “Tomorrow Never Vies” për agjentin britanik James Bond. Makina është e pajisur me një mori veglash unike dhe shfaqet në film me një telekomandë. Sidoqoftë, vetura në të vërtetë nuk ka një sistem të telekomandës, por drejtohet nga sedilja e pasme ku timoni i vogël dhe pedalet janë të lidhur me kontrollet e djathta të përparme. /Telegrafi/

Reklama