Ndërsa Facebook dhe Apple zihen për dëmet dhe përfitimet e reklamave në internet, gjithnjë e më shumë njerëz po e shmangin çështjen duke bllokuar plotësisht reklamat.

Përdorimi i softuerit për bllokimin e reklamave si shfletuesit e internetit po rritet vazhdimisht, veçanërisht në telefonat e mençur, përfundon një studim i publikuar të hënën.

Numri i njerëzve që përdorin bllokues reklamash ka mbetur kryesisht i nivelit në kompjuterët personalë, me 257 milionë njerëz që i përdornin ato çdo muaj deri në fund të vitit 2020.

Por lajmi është në pajisjet mobile ku bllokimi i reklamave po rritet me të vërtetë shumë, duke u dyfishuar gjatë pesë viteve të fundit, nga 282 milionë në 586 milionë sa ishte në fund të vitit 2020, thuhet sipas PageFair Adblock Report 2021 nga firma e teknologjisë së reklamave Blockthrough.

Kjo është një rritje prej 10% krahasuar me raportin e PageFair të vitit 2020 mbi bllokimin e reklamave.