Biblioteka “Clementinum” është shembull i arkitekturës barok. U hap në vitin 1722 si pjesë e universitetit jezuit dhe ka mbi 20 mijë lexues të regjistruar.

Dhjetë bibliotekat më mbresëlënëse në botë Dhjetë bibliotekat më mbresëlënëse në botë

Disa nga librat e rrallë historikë nga koleksioni i bibliotekës janë dërguar në Google për skanim dhe do të jenë në dispozicion në online (“Google Books”).

“Zoti gjendet në një prej shkronjave të një faqeje të një prej katërqind mijë vëllimeve të Clementinum-it. Prindërit e mi dhe prindërit e prindërve të mi, e kanë kërkuar atë shkronjë; unë jam verbuar, duke e kërkuar”, ka shkruar Jorge Luis Borges, tek “Mrekullia e fshehtë”.

MREKULLIA E FSHEHTË MREKULLIA E FSHEHTË