LAJMI I FUNDIT:

Bajrami: Mungesa e stabilitetit politik, faktor frenues i investimeve të huaja

Bajrami: Mungesa e stabilitetit politik, faktor frenues i investimeve të huaja

Përpjekjet për zhvillimin dhe fuqizimin e sektorit privat përmes projekteve të ndryshme, që kanë për qëllim përmirësimin e mëtejmë të legjislacionit, infrastrukturës së cilësisë, promovimit të ndërmarrjeve, ndërtimit të zonave industriale, si dhe rritjes së investimeve nga kompanitë vendore dhe ato ndërkombëtare, janë prioritete e Ministres së Tregtisë dhe Industrisë, thotë ministrja Hykmete Bajrami.

Në një intervistë për Kosova Info, ajo ka theksuar se tashmë kemi hyrë në një cikël pozitiv të rritjes së të gjitha parametrave ekonomik në vendin tonë, duke besuar shumë se efekti i vërtetë i reformave do të ndjehet edhe më shumë gjatë periudhës në vijim


Ajo ka theksuar se të gjithë njohësit e fushës pohojnë se mungesa e stabilitetit politik është faktor frenues i investimeve të huaja dhe se këtu duhet theksuar se “sikur të kishim një situate stabile politike, padyshim do të kishim fluks më të madh të investimeve të huaja direkte”.

Çështja e luftimit të informalitetit dhe evazionit fiskal, sipas ministres Bajrami, ka qenë dhe mbetet përkushtim i kësaj qeverie, duke veçuar se si Qeveri ka shënuar rezultate serioze në këtë drejtim dhe se kjo është e dukshme fal rritjes së të hyrave të buxhetit të Republikës së Kosovës.