Deputeti i LVV-së Mefail Bajqinovci thotë se sfida kryesore e Qeverisë Kurti ka qenë vaksinimi e që sipas tij tashmë kjo sfidë është tejkaluar.

Reklama

Ai në “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini thotë ka pasur zhvillime edhe në raport me luftën kundër korrupsionit pasi Byroja për Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme ka ardhur në Qeveri dhe në proces është edhe Vettingu.

Sukses të Qeverisë Bajqinovci e quan edhe themelimin e institutit për adresimin e krimeve të luftës dhe largimin e homologimit.

“Kemi një buxhet prej 2.7 miliardë eurove e që ky tregon se po luftohet kontrabanda dhe evazioni fiskal në Kosovë. Sot e kemi buxhetin shumë më të lartë dhe këtë e thonë dogana e institucionet tjera”, tha ai, përcjell Telegrafi.

Reklama
Reklama

Ndër sukseset kryesore të Qeverisë deputeti i LVV-së e konsideron buxhetin e ushtrisë.

“Kemi buxhet mbi 100 milionë euro për Ministrinë e Mbrojtjes. Pra është blerë armatim dhe municion që nuk është blerë për 20 vitet e fundit”, deklaroi Bajqinovci.

Ai thotë se për herë të parë janë ndarë mbi 2 milionë euro edhe për Preshevën./Telegrafi/