Një familje nga Kosova është duke kërkuar nga Qeveria e Kosovës që t’ia kthejë djalin nga Siria.

Ai kishte shkuar atje së bashku me gruan, pasi ishte radikalizuar gjatë kohës sa ishte duke punuar në Sarajevë.

Ndërkohë, REL raporton se një organizatë joqeveritare nga Kaçaniku ka bërë disa kontakte me shumë kosovarë në Siri dhe planifikon t’i kthejë pesë familje, nëse një gjë të tillë nuk e bëjnë autoritetet.