Këshilli Drejtues i Odës së Avokatëve të Kosovës ka marrë vendim sot që të ndërpritet bojkoti në Prokurorinë Themelore në Prishtinë, Prokurorinë Speciale të Kosovës dhe në përfaqësimet e avokatëve në Policinë e Kosovës sipas kompetencës së këtyre prokurorive.

Reklama

Ndërprerja e bojkotit është bërë pasi paraprakisht, kryetari i OAK-ut Behar Ejupi së bashku me nënkryetarin Naim Rudari, zhvilluan takime me Kryesuesin e KPK-së Jetish Maloku dhe bashkëpunëtoret e tij, kështu duke arritur marrëveshje për eliminimin e pengesave të qasjes së avokatëve në objektet e sistemit prokurorial.

Pas disa takimeve kryetari Ejupi së bashku me kryesuesin Maloku arritën dakordimin ashtu që KPK sot ka hartuar një udhëzim të veçantë për qasjen e avokatëve në objektet e sistemit prokurorial të Kosovës, i cili udhëzim është aprovuar sot nga Këshilli Prokurorial i Kosovës.

Udhëzimi në fjalë përcakton qasjen e avokatëve në objektet e sistemit prokurorial në nivel vendi, në atë mënyrë që nuk cenohet dinjiteti i avokatit ndërsa në anën tjetër respektohen procedurat e sigurisë së objekteve të sistemit prokurorial.

Gjatë këtyre takimeve u diskutuan edhe një sërë çështjesh tjera që prekin interesin e drejtpërdrejtë të avokatëve dhe se së shpejti, do të punohet në koordinim të ngushtë me KPK për zgjidhjen e të gjitha çështjeve në interes të të dy institucioneve, por edhe në të mirë të sistemit të drejtësisë në përgjithësi, thuhet në një komunikatë për media. /Telegrafi/