Ministria e Mjedisit Jetësor thotë se nuk ka nevojë për panik dhe se gjendja në fabrikë është nën kontroll të plotë.

“Gjendja në Ohis është nën kontroll dhe nuk ka vend për panik”, thonë Ministria e Mjedisit Jetësor, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Siç njoftojnë nga kjo ministri, materia toksike është mbledhur ndërsa firma përgjegjëse ‘Ekocentar 97’ njoftuan se mbetjet tashmë janë mbledhur dhe nuk ka të lënduar dhe rrezik.

Materie toksike dhe të rrezikshme po përhapen nga fabrika OHIS Materie toksike dhe të rrezikshme po përhapen nga fabrika OHIS

Ndryshe, nismat qytetare kërkojnë përgjegjësi nga firma./Telegrafi/