Kompania italiane duhet të ketë frikë nga ky rival, nervozë dhe të jetë e përgatitur

Janë duke u bërë prekjet e fundit ng Aston Martin, për ta lansuar hiper-makinë Valkyrie, që pretendon se e ka shpejtësinë më të madhe të një motori që nuk është turbocharger, transmeton Telegrafi.

Me 6.5 litra V12, mund të prodhojë 1,000 kuaj fuqi, derisa sitemi elektrik i huazuar nga Rimac ia siguron edhe 160 njësi tjera. Sikurse Formula 1 edhe Valkyrie, e ka sistemin KERS që mbledhë energji gjatë frenimi dhe e përdorë më vonë.

Së fundmi, është thënë se kompania është duke u përgatitur edhe për një Ultimate Valkyrie, që pritet të jetë legale për rrugë.

Me këtë mundësi, hiper-makina është e rrezikon shumë Ferrari FXX-K, që është I bazuar në makinën legale për rrugë LaFerrari. Në të njëjtën kohë, është kërcënim edhe për Mercedes AMG One dhe Formula 1.

Raportohet se Aston Martin i ka prodhuar vetëm dhjetë Valkyrie, që janë te pasanikë të panjoiohur për nga 3.5 milionë dollar.

Sa i përket Aston Martin Ultimate Valkyeri, mund të paguhen rreth pesë milionë dollar apo më shumë. /Telegrafi/