LAJMI I FUNDIT:

ASK: Mbi 80 për qind e familjeve në Kosovë kanë përdorur drurin si lëndë djegëse për ngrohje kurse 18 për qind gazin

ASK: Mbi 80 për qind e familjeve në Kosovë kanë përdorur drurin si lëndë djegëse për ngrohje kurse 18 për qind gazin

Mbi 80 për qind e familjeve në Kosovë kanë përdorur drurin si lëndë djegëse për ngrohje kurse rreth 18 për qind e tyre kanë shpenzuar gaz.

Kështu thuhet në raportin “Konsumi i Energjisë në Ekonomi Familjare, 2022“, prezantuar nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) duke shtuar se mesatarisht ngrohen rreth 52.67m2 për ekonomi familjare.

“Sa u përket lëndëve djegëse, dru zjarri ishte më i përdorur gjerësisht me një mesatare të përdorur në 82.33 për qind të ekonomive familjare. Po ashtu, vend të konsiderueshëm merr edhe GLN (gazi) me 17,8 për qind”, thekson raporti, shkruan Telegrafi.

Sipas ASK-së, territori i Kosovës mbulohet 100 për qind me energji elektrike.

“Territori i Kosovës mbulohet 100 për qind me energji elektrike, ndërsa për ngrohje përdoret dru zjarri në mesatare të 82.33 për qind të ekonomive familjare”, shton ASK-ja.

Konsumi i energjisë nga ekonomitë familjare | Burimi: ASK

Në fund të raportit thuhet se mbi 4 për qind e ngrohjes është siguruar nga sistemet qendrore.

“Analizat e energjisë dhe lëndëve djegëse të konsumuara (sipas numrit të amvisërive) treguan se energjia elektrike është përdorur në 100 për qind të ekonomive familjare, 4.19 për qind nga ngrohja e blerë nga sistemet e ngrohjes qendrore”, përfundon raporti. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Filloi sezoni veror në Central Park me

Filloi sezoni veror në Central Park me "Bota Jote e Aventurave"

Central Park
Çmime të jashtëzakonshme të derivateve në Prishtinë nga Petrol Company

Çmime të jashtëzakonshme të derivateve në Prishtinë nga Petrol Company

Petrol Company
Hekurudha Prishtinë-Durrës dhe punimet në rrugët për Podujevë e Pejë, flet ministri Aliu

Hekurudha Prishtinë-Durrës dhe punimet në rrugët për Podujevë e Pejë, flet ministri Aliu

Ekonomi
Njoftim për shqiptarët e Gjermanisë dhe Zvicrës të cilët duan të udhëtojnë drejt Kosovës

Njoftim për shqiptarët e Gjermanisë dhe Zvicrës të cilët duan të udhëtojnë drejt Kosovës

AlbaSky
A jeni gati për të fituar me Rugove?

A jeni gati për të fituar me Rugove?

Ujë Rugove
Gjermania po punon për të përshpejtuar procedurat e vizave për punëtorët e huaj

Gjermania po punon për të përshpejtuar procedurat e vizave për punëtorët e huaj

Botë
Kalo në kategori