Në muajt janar dhe shkurt, “Discover Cee” e Raffeisen Bank International përqendrohet fuqimisht në temën e “inovacionit”.

Ky institucion financiar ka prezantuar shtatë gratë më inovative nga Evropa Qendrore dhe Lindore, të cilat dallohen për risitë e tyre në postin e sotëm.

Një prej tyre është edhe Arta Shehu, e cila është e përkushtuar në edukimin e fëmijëve, transmeton Telegrafi.

Por, kush është Arta Shehu që ka ndërtuar edukimi “STEM” për fëmijë?

Arta ka një formim inxhinierie kompjuterike dhe është nënë e tre vajzave. Në pesë vitet e fundit ajo bashkë-themeloi dy kompani “Coders Academy” dhe “Labbox”.

Ajo tani është e përkushtuar të zhvillojë Labbox, një kompani që ofron mundësi për fëmijët që të mësojnë inxhinierinë. Statistikisht, sot, vetëm 1 për qind e shkollave në mbarë botën ofrojnë mësim praktik në temat STEM (Shkenca, Teknologjia, Inxhinieria dhe Matematika).

Reklama
Reklama

Gjë që e lë shumicën dërrmuese të popullsisë së re pa mundësinë të përgatiten për një të ardhme inovative. Labbox është një kompani kuti abonimesh që sjell paketa mujore të kompleteve inxhinierike për të frymëzuar fëmijët për inxhinieri.

Secilin komplet që marrin fëmijët, ata kanë mundësinë të punojnë me komplete elektronike të dizajnuara në mënyrë unike, gjë që e bën mësimin argëtues, praktik dhe, mbi të gjitha, realist.

Çdo kuti zhbllokon një listë të aktiviteteve inxhinierike, të cilat lehtësohen përmes platformës së gamifikuar në mënyrë që fëmijët të shpërblehen për përpjekjet e tyre duke marrë përvojë, duke zhbllokuar shenjat e aftësive dhe duke u angazhuar me një komunitet të inxhinierëve të rinj.

Reklama

Vizioni i madh është të ndihmojmë fëmijët të zbulojnë fuqinë e teknologjisë dhe të shohin botën përreth tyre ndryshe. Kur fëmijët zhvillojnë aftësi inxhinierike që në moshë të vogël, ata fillojnë të kuptojnë se ata mund të përmirësojnë mjedisin e tyre duke gjetur zgjidhje për çështje që janë të rëndësishme për ta dhe bëhen individë të vlefshëm në shoqërinë tonë.

Reklama

Kjo është diçka që Arta Shehu dëshiron për çdo fëmijë dhe për këtë arsye është shumë krenare që ofron Labbox, i cili është krijuar për t’u dhënë fëmijëve një përvojë të jetës reale, kudo që janë.

Produkti u krijua me ndihmën e mbi 700 fëmijëve. Labbox ishte një fitues i Medaljes së Artë në Lojërat Startup në Londër vitin e kaluar, Finalist në SLUSH – një nga ngjarjet më të mëdha të fillimit në Helsinki dhe është një ekip praktikisht i inkubuar në Innovation Center Kosova (ICK). /Telegrafi/