Kërkimet në një fermë në Norfolk të Anglisë, rezultuan të suksesshme për një arkeolog amator, që bën kërkime me detektorin për metal.

Tom Lucking ka gjetur një kapëse ari 800-vjeçare, të dekoruar me gurë të çmueshëm me ngjyrë rozë, transmeton Telegrafi.

“Ndalova dhe e admirova për një kohë, pasi e gjeta gjatë kërkimeve në kohë të lirë” ka thënë Lucking.

Kapësja me gurë të çmueshëm

Kjo nuk është gjetja parë e vlefshme që ka bërë ai, meqë para pesë vitesh, kishte hasur një një varëse ari që i përkiste epokës anglo-saksone.

Varësja që e ka shitur për 145 mijë funte

Gjetjen ai e vuri në ankand, ku e shiti për 145 mijë funte, duke i ndihmuar që të blejë pajisje të reja si dhe më shumë motiv për kërkime arkeologjike. /Telegrafi/