Një nga problemet me shumicën e ndihmësve dixhital këto ditë është se ata kërkojnë një lidhje interneti për të punuar. Kjo është për shkak se shumë përpunime janë bërë në serverë të largët, që do të thotë që nevojitet një lidhje interneti.

Mund të imagjinohet nëse këto pajisje janë në gjendje të përpunojnë kërkesat në nivel lokal do t’i bëjë gjërat shumë më të shpejta dhe me sa duket kjo është diçka që Apple po shqyrton. Falë një patente të zbuluar kohët e fundit, duket se Apple po kërkon të krijojë një version të Siri që mund të funksionojë pa pasur nevojë për një lidhje interneti.

Çfarë do të thotë kjo është se në rastet që nuk keni internet, ju mund të përdorni Siri për detyra të caktuara, të tilla si transformimi audio në tekst. Megjithatë në patentë, Apple shënon se kjo mund të jetë mjaft komplekse për shkak të kërkesës për një bandë të pajisjeve të nevojshme për ta bërë atë të ndodhë.

Për shembull, do të duheshin module të ndryshme për dialogun e përpunimit, sintezën e të folurit, konvertimin e alfabetit fonetik, dhe më shumë.

Një version i Sirit që mund të punonte jashtë linje ose komandat e procesit në nivel lokal do të bënte procesin shumë më të shpejtë sesa t’i dërgonte informatat përsëri një serveri dhe të priste për një përgjigje.

Kjo gjithashtu do të bënte pajisjen shumë më të dobishme, edhe pse nëse Apple do të krijojë një Siri offline, mbetet për tu parë. /Telegrafi/