LAJMI I FUNDIT:

Apple ndërpret shërbimin “blej tani, paguaj më vonë” – pak pas lansimit në SHBA

Apple ndërpret shërbimin “blej tani, paguaj më vonë” – pak pas lansimit në SHBA

Apple po ndërpret shërbimin “për blerje, me pagesë të mëvonshme” të njohur si “Apple Pay Later”, pak pas lansimit fillestar në SHBA.

Apple Pay Later u lançua me bujë në mars 2023 si një mënyrë për klientët e iPhone për të ndarë blerjet deri në 1000 dollarë në katër pagesa të barabarta pa tarifa ose interesa, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Shërbimi ishte përgjigja e Apple ndaj popullaritetit në rritje të blerjeve tani dhe pagesave të shërbimeve të mëvonshme globalisht.


Dhe kjo konsiderohej si një kërcënim i konsiderueshëm për kompanitë si Klarna, Affirm dhe të tjera.

Por Apple Pay Later ishte e disponueshme vetëm aty ku Apple Pay u pranua, ndërsa kompanitë e tjera blejnë tani, paguajnë më vonë ishin integruar thellësisht në miliona faqe interneti tregtare. /Telegrafi/