Këshilla të rëndësishme për shtatzënat

Alergjitë ndryshojnë cilësinë e jetës dhe mund të jenë shumë kokëforta me simptomat klasike të teshtitjes, gërvishtjeve në fyt, rrjedhjes së hundës, përveç në lëkurë.

Kjo është veçanërisht e theksuar kur një grua është shtatzënë, transmeton Telegrafi.

Kur bëhet fjalë për alergjitë, ato kanë frikë shtesë dhe kanë nevojë për kujdes të shtuar. Shumica e shtatzënave shmangin përdorimin e çdo gjëje për të lehtësuar simptomat e tyre nga frika se mos i bëjnë dëm bebes.

Të gjitha medikamentet që nuk janë të testuara duhet të shmangen në tremujorin e parë.

GettyImages

Fillimisht duhet të përcaktohet nëse alergjia ka lidhje me shtatzëninë apo jo.

Kur mukoza tashmë është e ngarkuar me ndryshime hormonale që ndodhin në trupin e një shtatzëne, nuk duhet të merrni kurrë ilaçe pa u konsultuar me mjekun.

Disa gra kanë ndryshime në shtatzëninë e parë, ndërsa të dytën e kalojnë pa probleme. Është gjithashtu e rëndësishme të mos injoroni simptomat.

Mjekët thonë se është ide e gabuar që antihastaminet nuk duhet të përdoren, por se është thelbësore të konsultoheni me një gjinekolog. /Telegrafi/