Askush nuk përfiton nga ndalimi i vuajtjes së dënimit me burg, ndërsa as nuk jepet sëmundje fiktive për lirimin e një të burgosuri për një periudhë të caktuar, thotë Jovica Stojanovic, drejtuesi i Administratës së Sanksioneve.

Ai konfirmon se jo gjithmonë jepet ndalim të vuajtjes me burg, gjegjësisht prej 100 kërkesave janë miratuar 30 në periudhën e fundit.

Stojanoviç theksoi se nuk kishte korrupsion në nxjerrjen e sëmundjes fiktive dhe se Drejtoria nuk ishte përfshirë në asnjë veprimtari të paligjshme në lidhje me të burgosurit e arratisur.

Ndër të tjera, Stojanoviç tha se Administrata e Sanksioneve është në dispozicion të autoriteteve hetimore në rastin e vrasësit të Martin Neshkovskit, Igor Spasov, i cili nuk u kthye në burg për të vuajtur dënimin prej 14 vjetëve./Telegrafi/