Shkencëtarët për herë të parë kanë zbuluar fytyrën e shenjtit që mbron të dashuruarit, dhe që ka jetuar rreth 1.700 vjet më parë.

Ekspertët në Brazil shprehen se Shën Valentini duket si fotografitë e postuara.

Pasi studiuan kafkën e shenjtit, shkencëtarët arritën që të ndërtonin pamjen e tij në 3D.

Eshtrat e trupit  dhe fytyrës u skicuan falë disenjatorit më të mirë në vend, Cicero Moraes, transmeton noa.

Zbulimi u bë një ditë para se miliona njerëz në të gjithë globin të festojnë ditën e të dashuruarve që mban emrin  e tij.