LAJMI I FUNDIT:

Ymeri: Telekomi t’i shkëpus edhe kontrata e tjera abuzive

Ymeri: Telekomi t’i shkëpus edhe kontrata e tjera abuzive

Nënkryetari i PSD-së, njëherësh kryetar i Komisionit për hetime në Telekom, Visar Ymeri, ka thënë se Telekomi duhet t’i shkëpus edhe kontratat e tjera abuzive.

Reklama

Ymeri në një postim në llogarinë e tij në Facebook ka shkruar se janë duke i hetuar këto kontrata dhe se sipas tij duhen të shkëputen në mënyrë që Telekomit t’i krijohet hapësirë dhe mundësi financiare për t’u zhvilluar, ristrukturuar e konsoliduar.

Postimi i plotë:

TELEKOMI T’I SHKËPUS EDHE KONTRATAT E TJERA ABUZIVE, 300.000 NUMRAT NË PËRDORIM NGA Z-MOBILE T’I KTHEHEN MENJËHERË TELEKOMIT/VALA 900.

Nuk do të vazhdohet kontrata e Telekomit me Dardafon LLC (e njohur si Z Mobile) e cila skadon nesër. Ky është lajm i mirë, që duhet përshëndetur. Kjo kontratë i ka shkaktuar dëme të mëdha financiare dhe ngarkesa të papërballueshme tekniko-teknologjike Telekomit të Kosovës. Përveç se është dëmtuar kompania më e suksesshme publike e Kosovës, janë dëmtuar edhe abonuesit e saj, pra qytetarët e Kosovës, shërbimet e komunikimeve elektronike, të cilët kanë pësuar një degradim të vërejtshëm.

Ky mosvazhdim kontrate, para së gjithash dhe mbi të gjitha, vjen si rezultat i këmbëngulësisë dhe punës së palodhshme të sindikalistëve të Telekomit, të cilët vetëdijësuan opinionin për dëmet e kontratës dhe që u angazhuan drejtpërdrejt për ta mbrojtur interesin e ndërmarrjes.

ARKEP duhet menjëherë të vendos që 300 mijë numrat në përdorim të Z Mobile t’i kthehen kompanisë që e ka Autorizimin individual për përdorim të numeracionit, Telekomit të Kosovës në mënyrë që të shfrytëzohen nga Vala 900.

Në procesin hetimor parlamentar, në të cilin bashkë me deputetët e të gjitha grupeve parlamentare jemi duke punuar intensivisht prej shkurtit, ku kemi evidentuar dëme të shumta, që i janë shkaktuar Telekomit nga kontrata abuzive, krahas dhe përveç kësaj me Z Mobile.

Edhe këto jemi duke i hetuar dhe edhe këto kontrata duhen të shkëputen në mënyrë që Telekomit t’i krijohet hapësirë dhe mundësi financiare për t’u zhvilluar, ristrukturuar e konsoliduar./Telegrafi/