“Lëndët e PSP-së nuk shtyhen për shkak të llojit të gjykatës, por për shkak të palëve në procedurë dhe periudhës për autorizimin e prokurorëve special”.

Këtë sot e ka thënë kryetari i Gjykatës Penale Ivan Xhole. Ai para gazetarëve tha se gjykata angazhohet që drejtësia sa më shpejt të plotësohet, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Xholev tha se 24 raste të profilit të lartë, prej të cilave 22 janë të PSP-së.

“Gjykatësit mbajtën seanca dëgjimore. Nuk është faji i gjykatës. Prokurorët në atë kohë ishin të veçantë, ato raste kërkuan që të shtyheshin për shkak të kompetencave të tyre”, tha Xholev.

Xholev tha gjithashtu se problemi është se asistentët e Gjykatësve i japin Këshillit Gjyqësor vlerësime negative sepse në vend që të gjykojnë çështjet e tyre, ata janë asistentë në procedime të tjera. Xholev e përmendi edhe problemin me juristët./Telegrafi/