Kohë pas kohe, në internet dhe në media ka histori rreth veturave të cilat janë në gjendje të cilat arrijnë rekorde të ndryshme.

Përveç tjerash, përcjell Telegrafi, janë edhe ato vetura të cilat janë në gjendje të arrijnë shumë kilometra, në kohë të shkurtër.

Një ndër to është edhe kjo veturë e tipit Lada, e cila thuhet se vetëm për tri vite, ka përshkruar hiq më pak se 561 mijë kilometra.

Ajo thuhet se shfrytëzohet nga dy vozitës, njëri prej të cilëve ka publikuar edhe disa pamje në internet. /Telegrafi/