LAJMI I FUNDIT:

Vetëm në këto shtatë ditë në muaj femrat bëhen MË TË MENÇURA: Zbulojeni kur!

Vetëm në këto shtatë ditë në muaj femrat bëhen MË TË MENÇURA: Zbulojeni kur!

Kur vjen ajo kohë gjatë muajit, femrat zakonisht i mundojnë dhembjet dhe ndryshimi i humorit, mirëpo mbase e gjithë kjo ka kuptim të caktuar i cili do t’i gëzojë pjesëtaret e gjinisë së bukur.

Kohë më parë, studimet kanë treguar që femrat bëhen më të mençura atëherë kur janë në periudhën që mund të ngelen shtatzëna.


Gjoja që një pjesë e trurit e cila është përgjegjëse për mbajtje në mend, rregullon humorin e mirë dhe emocionet shtohen kur tajit më shumë hormone seksuale.

Lidhja midis hormoneve femërore dhe ndryshimeve të mëdha të humorit, sipas hulumtimit, është në rritjen e nivelit të estrogjenit dhe në shtimin e hipokampusit.

Duke u zvogëluar niveli i estrogjenit në fillim të menstruacioneve, ashtu edhe ajo pjesë e trurit zvogëlohet.

Rritja dhe zvogëlimi ndodhin me një saktësi të pabesueshme, theksojnë hulumtuesit.

Qëllimi i studimit ishte kuptimi i ndryshimeve të cilat ndodhin në ciklin paramenstrual, andaj edhe për ta kuptuar atë proces janë studiuar se si funksionon truri i femrës në atë periudhë. /Telegrafi/

Në trend Shëndetësi

Më shumë
Si të mbijetojmë 85 e më shumë vite

Si të mbijetojmë 85 e më shumë vite

Kalo në kategori