Pothuajse të gjithë jemi të informuar për përfitimet shëndetësore që mund të kemi nga konsumimi i verës së kuqe.

Një studim i kryer së fundi tregon se një gotë verë në mbrëmje, mund të rris nivelin e kolesterolit, të ndikojë në presionin e ulët të gjakut, të ulë nivelin e sheqerit në gjak dhe të luftojë yndyrën.

Antioksidantët, të cilët gjenden në verën e kuqe kanë përfitime më të larta shëndetësore se ata në verën e bardhë. Trëndafilët nga të cilat përfitohet vera e kuqe, rrisin këto përfitime, të cilat nuk burojnë nga verërat e pangjyra.

Kardiologët rekomandojnë se femrat duhet të pinë një gotë verë në ditë, ndërsa eshkujt dy gota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Më shumë preferohen, verërat rozë me hije të errëta, meqë antioksidantët në vera burojnë nga ngjyra e errët e rrushit, të cilat janë në kontakt me lëkurën, transmeton kp.

Shumë trëndafila të prodhuar në jug të Francës kanë më pak kontakt me lëkurën dhe kanë ngjyra më të lehta, në krahasim më ata që vijnë nga Italia dhe Spanja, e që përmbajnë më shumë antioksidantë.

Sipas po të njëjtin studim, rrushi i kuq mbron nga sëmundjet kronike dhe ato të zemrës. Po ashtu, nëse ju dëshironi të ulni nivelin e kalo rive, duhet të shmangeni verërat me përmbajtje të lartë të sheqerit.

Nëse në një shishe verë ka më pak se 10 për qind alkool, atëherë rrushi ka kaluar një kohë më të gjatë në procesin e ferementimit, që nënkupton sasi më të ulët të sheqerit.

Për gllënjkë më të shëndetshme, konsmoni verat që janë prodhuar në mënyrë organike. /Telegrafi/