“Si pjesë e një hetimi për vdekjet e pashpjegueshme të nëntë turistëve amerikanë gjatë 13 muajve të fundit në Republikën Domenikane, FBI po teston mostrat e marra nga një minibar në një nga hotelet ku qëndrojnë disa nga amerikanët”, thanë zyrtarët e Dominikanë për CNN. Mostra janë marrë nga Hotel Principe Bahia.

Drejtori i zyrës së shtypit, i Ministrisë së Shëndetësisë Carlos Suero tha për CNN se sa herë që një person vdes në një dhomë hoteli Dominikane, autoritetet testojnë mostrat e mbledhura nga dhoma, lavamani dhe dushi për bakteret.

Në disa raste, familjet e të ndjerit kanë thënë se të dashurit e tyre kishin një pije nga minibari para vdekjes. Zyrtarët Dominikanë janë të bindur se këto ishin raste të izoluara dhe nuk ka arsye për njerëzit që të anulojnë pushimet e tyre. /tch/