Një makinist treni parandaloi atë që mund të ishte një fatkeqësi e madhe pasi një binar i përmbytur filloi të “dilte nga vendi” kur “uji filloi të lante themelet e tij”.

Sipas medieve britanike, përcjell Telegrafi, shoferi ishte në gjendje të ndalonte në mënyrë të sigurt me kabinën e varur mbi pjesën e prekur të binarëve.

Megjithatë, gjashtë pasagjerët e trenit mbetën të bllokuar dhe incidenti shkaktoi ndërprerje të mëdha në shërbimet hekurudhore sot.

Treni i Greater Anglia në orën 7:25 të mëngjesit u ndal në urën Haddiscoe midis Great Yarmouth dhe Lowestoft, Suffolk, por nuk doli nga shinat, sipas operatorit.

Greater Anglia kërkoi falje për ndërprerjen dhe paralajmëroi pasagjerët se uji i përmbytjeve po e bënte hekurudhën të pasigurt midis Reedham dhe Haddiscoe.

Kur uji u qetësua, inxhinierët arritën të shihnin se sa afër trenit kishte dalë nga binarët.

Por treni mbeti i bllokuar në binarët – që shkojnë pranë Lowestoft në bregdet – dhe inxhinierët tani kanë thënë se mund të duhen deri në 48 orë për të riparuar shinat. /Telegrafi/