Gjithnjë e më shumë platforma në internet nuk po tolerojnë më sjelljen e presidentit amerikan dhe fansave të tij.

Platforma e transmetimit Twitch ka bllokuar përkohësisht llogarinë e presidentit amerikan Donald Trump. Llogaria do të tolerojë më mesazhet e urrejtjes dhe politikën e ngacmimit, thotë platforma. Konkretisht bëhet fjalë për deklaratat që Trump u bëri emigrantëve meksikanë në vitin 2016. Ai pretendoi se Meksika po dërgonte përdhunues në Shtetet e Bashkuara, transmeton Telegrafi.

Një regjistrim i fjalimit u transmetua kohët e fundit në portalin transmetues.

Në një deklaratë për Engadget, shërbimi Twitch tha: Sjellja e urrejtjes nuk lejohet në Twitch. Në përputhje me udhëzimet tona, kanali i presidentit Trump është pezulluar përkohësisht”.

Reddit bllokon anëtarët e grupi “The Donald”

Në të njëjtën ditë, portali Reddit gjithashtu ndërmori veprime kundër mbështetësve të Donald Trump dhe i mbylli një grup atyre. Komuniteti Reddit ka kohë që është kritikuar shumë sepse mesazhet e urrejtjes shpesh postohen dhe shpërndahen atje.

Reddit tha në një deklaratë se grupi ‘The Donald’ u ishin dhënë disa mundësi për tu përmirësuar. U bë një përpjekje për të treguar vullnet të mirë, por përpjekjet kishin dështuar.

“Moderatorët nuk pranuan të përmbushnin pritjet tona më themelore”, tha në një deklaratë Reddit. /Telegrafi/