Edhe ndërsa ai mbrojti gjendjen e ekonomisë amerikane në fjalimin e tij në Forumin Ekonomik Botëror në Davos të Zvicrës, presidenti Donald Trump përsëri u përplas me Rezervën Federale, duke kritikuar institucionin për politikat e tij monetare, ndërsa kërkoi gjithashtu norma negative të interesit.

Trump gjithashtu vlerësoi normat negative të interesit, si ato në Evropë dhe Japoni.

Duke kërkuar marrëveshjet e tij dypalëshe të tregtisë dhe rregullimin financiar, ai tha se, “ne ende kemi numrat më të mirë që kemi pasur në shumë fusha të ndryshme, edhe përkundër faktit se Rezerva Federale ka rritur normat shumë shpejt dhe i uli ato shumë ngadalë”, përcjell Telegrafi.

Ai gjatë fjalimit hapës, ka thënë se Amerika është duke fituar përsëri dhe se po transformohet ekonomikisht.

Trump: Amerika po fiton ekonomikisht si kurrë më parë Trump: Amerika po fiton ekonomikisht si kurrë më parë

“Para dy vjetësh kisha njoftuar një kthim të shkëlqyer të Amerikës dhe sot jam krenar të them se Amerika po fiton përsëri, si kurrë më parë”, deklaroi Trump.

Forumi Ekonomik Botëror prej kohësh ka qenë një debat mbi rëndësinë aktuale të konferencës. Disa kritikë pretendojnë se është vetëm një ngjarje e mrekullueshme rrjetëzimi, jo një forum se si ta bëjnë botën një vend më të mirë. Megjithatë, ka pasur disa momente të rëndësishme në këtë Forum. /Telegrafi/