Në të njëjtën kohë, lehtëson dhimbjen në kurriz dhe në pjesën e poshtme të shpinës, rrit forcën e muskujve, rregullon shpejtësinë e metabolizmit, rrit qarkullimin e gjakut dhe përmirëson qëndrimin

Është i përshtatshëm për të gjithë njerëzit, pavarësisht nga mosha ose gjendja fizike e tyre. Mirëpo, njerëzit që kanë probleme me gjunjët dhe qafën mund të ndjekin këtë trajnim, por vetëm me udhëzimet e domosdoshme, transmeton Telegrafi.

Si është projektuar trajnimi në trampolinë?

Kohëzgjatja e trajnimit është 45 minuta dhe gjatë asaj kohe mund të digjni 400-500 kalori. Mirëpo, përveç kërcimit të vazhdueshëm, ka shumë ushtrime që mund të kryeni.

Konkretisht, në çdo trajnim bëhet:

1. Vrapimi në vend.

2. Ndryshimi i ritmit dhe intensitetit gjatë ushtrimeve.

3. Tri lloje kërcimesh.

4. Kërcimet dhe variacionet e vazhdueshme në to.

5. Kërcime me lëvizje të kombinuara të krahut dhe këmbës.

6. Përdorimi i gomave, peshave (përdorni gjithmonë disa kile), litarëve dhe pajisjeve shtesë, të cilat do t’ju ndihmojnë të rrisni intensitetin e trajnimit tuaj.

/Telegrafi/