LAJMI I FUNDIT:

Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

George Bernard Shaw (1856-1950), ishte dramaturg, kritik dhe aktivist politik nga Irlanda. Ka shkruar mbi 60 drama, duke ndikuar kështu në zhvillimet e teatrit të kohës kur ai jetoi. Më 1925 ai kafituar Çmimin Nobel për Letërsi. Më poshtë mund të lexoni 25 thënie të tij.

Reklama

• Të jesh në gjendje të durosh vetminë dhe gjithashtu ta shijosh atë, është një aftësi e madhe!

• Dënimi i një gënjeshtari nuk është se e nuk besojnë atë, por se ai nuk mund t’i besojë askujt!

• Liri do të thotë përgjegjësi. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz e kanë frikë atë!

• Heshtja nuk bën gabime!

• Nuk kemi të drejtë të konsumojmë lumturinë, kur nuk e prodhojmë!

• Është e rrezikshme të jesh i sinqertë, me përjashtim nëse je dhe idiot!

• Disa njerëz mendojnë për gjërat ashtu si janë dhe pyesin ‘pse’. Unë i ëndërroj ashtu si dëshiroj të jenë dhe mendoj ‘pse jo’!

• Një jetë e kaluar në gabime është shumë më e lavdërueshme dhe shumë më e dobishme se një jetë e kaluar duke mos bërë asgjë!

• Patriotizmi është bindja se ky vend është superior për të gjithë të tjerët, sepse ju keni lindur në të!

• Në qiell një engjëll është një njeri i zakonshëm!

• Të logjikshëm janë ata që përpiqen për të përshtatur veten e tyre me botën. Të paarsyeshëm janë ata që përpiqen për të përshtatur botën me veten e tyre. Prandaj, e ardhmja e njerëzimit varet nga absurdi!

• Një njeri që ka mend dhe e di, mund të mund dhjetë që nuk kanë dhe nuk e dinë!

• Mos e humbni kohën tuaj me anketat sociale. Ajo që u intereson të varfërve është varfëria. Ajo që u intereson të pasurve, nuk na intereson!

• Ka dy tragjedi në jetë: Njëra është dështimi për të përmbushur dëshirat tona. Tjetra është përmbushja e të gjitha dëshirave tona!

• Kur dikush bën diçka nga e cila ndjen turp, deklaron se ai bëri detyrën e tij!

• Faleni kur beson se zakonet e racës së tij janë ligjet e universit!

• Të gjitha idetë e mëdha filluan si sekt!

• Ideolog është dikush që ka vënë si qëllim për ta bërë njeriun më të mirë se njerëzimi!

• Dashuria e parë: pak marrëzi dhe shumë kureshtje!

• Anglezët mendojnë se kur i imponojnë vetes së tyre mungesën e rehatisë, ndjekin një rregull moral.

• Këshillat janë si puthjet: asgjë nuk kushtojnë dhe të shkaktojnë kënaqësi kur i jepni!

• Shumë pak njerëz mendojnë më shumë se dy ose tre herë në vit. Unë kam fituar një reputacion ndërkombëtar duke menduar një herë ose dy herë në javë!

• Në një botë të shëmtuar dhe të mjeruar, madje edhe më të pasurit nuk mund të blejnë veçse shëmtinë dhe mjerimin!

• Specialiteti im është që të kem të drejtë kur të tjerët janë gabim!

• Nuk di asgjë dhe mendon se ai e di çdo gjë. Kjo tregon qartë se është i destinuar për karrierë politike!

Në trend Kultura

Më shumë
Agjenti i dyfishtë i Luftës së Ftoftë: Si e mashtroi Tito, Perëndimin?

Agjenti i dyfishtë i Luftës së Ftoftë: Si e mashtroi Tito, Perëndimin?

Kulture
Zogu, serbët dhe vrasja e Hasan Prishtinës

Zogu, serbët dhe vrasja e Hasan Prishtinës

Kulture
NE TË DY

NE TË DY

Poezi
JAM I ARRATISUR

JAM I ARRATISUR

Poezi
Vikingët dhe arbërit!

Vikingët dhe arbërit!

Kulture
Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot!

Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot!

Fjala+
Kalo në kategori