LAJMI I FUNDIT:

A do të zëvendësojë transplantimi i dhëmbëve implantet dentare?

A do të zëvendësojë transplantimi i dhëmbëve implantet dentare?

Ass.Dr.Sci. Visar Disha
Specialist i Protetikes Stomatologjike
Specialist i Ortodoncisë dhe Ortopedisë së Nofullave
tel. +38344559287

Reklama

Kur një nxjerrje e dhëmbit është e nevojshme, është e mundur të zgjidhni një dhëmbë tjetër në gojën tuaj dhe ta transplantoni atë në vendin e nxjerrjes së mëparshme.

Me autotransplantim të dhëmbëve është e mundur të ruhen dhëmbët natyral, të shmangët ose të shtyhet vendosja e implantit dentar.

Çfarë është transplantimi i dhëmbëve?

Transplantimi i dhëmbëve është një procedurë ku një kirurg oral merr një dhëmb nga një pjesë e gojës tuaj dhe e vendos atë në një pjesë tjetër të gojës tuaj (zakonisht aty ku ju ka humbur një dhëmbë).

Më shpesh, dhëmbi dhurues është një molar i tretë i cili më së shpeshti përdoret për të zëvendësuar molarin e parë, i cili mund të ketë humbur për shkak të prishjes, traumës ose sëmundjes së mishit të dhëmbëve.

Benefitet e transplantimit të dhëmbëve

Procedura është shumë e suksesshme, me shkallë suksesi fillestar mbi 90%, dhe ndonjëherë deri në 99% në disa studime klinike.

Nuk ka rrezik të refuzimit të dhëmbit, sepse ai i përket marrësit.

Kjo procedurë funksionon mirë për adoleshentët dhe të rinjtë që mund të mos jenë kandidatë për implante dentare sepse nofullat e tyre nuk kanë mbaruar së rrituri.

Dhëmbi i transplantuar ka edhe përfitimet e tjera që kanë dhëmbët natyralë mbi implantet dentare.

Dhëmbi ka inervim, i cili e lejon atë t’i përgjigjet presionit gjatë përtypjes në mënyrë që të mos kafshoni shumë fort. Dhe fleksibiliteti i dhëmbit natyral e lejon atë të deformohet nën presion, gjë që e ndihmon atë të shmangë copëtimin dhe plasaritjen.

Mesazhi im

Transplantimi i dhëmbëve mund të konsiderohet një opsion i arsyeshëm për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë kur është i disponueshëm një dhëmb dhurues. /Telegrafi/

Në trend Shendetesi

Më shumë
Studimet tregojnë ditën kur ndodhin më shpesh sulmet fatale në zemër

Studimet tregojnë ditën kur ndodhin më shpesh sulmet fatale në zemër

Shëndetësi Lajme
Pesë ushqimet që ndihmojnë në uljen e shtypjes së lartë të gjakut

Pesë ushqimet që ndihmojnë në uljen e shtypjes së lartë të gjakut

Ushqim i shëndetshëm
Një procedurë e rrezikshme kozmetike po merr gjithnjë e më shumë 'viktima'

Një procedurë e rrezikshme kozmetike po merr gjithnjë e më shumë 'viktima'

Shëndetësi
Matja e pulsit: Cili është numri normal i rrahjeve të zemrës në minutë për çdo moshë

Matja e pulsit: Cili është numri normal i rrahjeve të zemrës në minutë për çdo moshë

Shëndetësi
Trioja vdekjeprurëse: Këto tri gjëra janë shkaktarët më të shpeshtë të vdekjes së hershme!

Trioja vdekjeprurëse: Këto tri gjëra janë shkaktarët më të shpeshtë të vdekjes së hershme!

Shëndetësi Lajme
Dieta me më shumë pemë do t’ju ndihmojë ta detoksikoni trupin, ka vetëm katër hapa

Dieta me më shumë pemë do t’ju ndihmojë ta detoksikoni trupin, ka vetëm katër hapa

Shëndetësi
Kalo në kategori