Raymond Frederick “Ray” Harryhausen ishte dizajner, mjeshtër i efekteve vizive, shkrimtar dhe producent që ka realizuar edhe teknikën filmike që njihet si Dynamation.

Në vitin 2018, gazetari Richard Hollis publikon librin “Harryhausen – The Movie Posters”. Në këtë libër përfshihen të gjithë filmat ku Ray kishte punuar dhe aplikuar teknikat e tij, që nga ai i vitit 1949, “Mighty Joe Young”, e deri te “Clash of the Titans” më 1981.

Guardian sjell më poshtë disa posterë (se si janë plasuar në shtete të ndryshme) me dinozaurët e zhurmshëm, përleshje të titanëve e deri te disqet fluturës të gjeniut të teknikës “stop-motion” që ka mahnitur shikuesit dhe ka frymëzuar regjisorët e ardhshëm. /Telegrafi/

“The 7th Voyage of Sinbad” (1958), Japoni

“Earth vs the Flying Saucers” (1956), Belgjikë

“The Golden Voyage of Sinbad” (1973), SHBA

“First Men in the Moon” (1964), Francë

“It Came from Beneath the Sea” (1955), SHBA

“Clash of the Titans” (1981), SHBA

“The Valley of Gwangi” (1969), Belgjikë

“Jason and the Argonauts” (1963), SHBA

“Mighty Joe Young” (1953), SHBA

“Sinbád and the Eye of the Tiger” (1977), Çekosllovaki

“One Million Years BC” (1966), Itali