LAJMI I FUNDIT:

Ndue Dedaj

25 Artikuj

Një urim ndryshe për Kadarenë

Një urim ndryshe për Kadarenë

Cult+
Një mollë “shqiptare” në Vishegrad

Një mollë “shqiptare” në Vishegrad

Cult+
Abetarja unike e shqiptarëve

Abetarja unike e shqiptarëve

Ndue Dedaj
Pse u goditën intelektualët kosovarë, të arratisur në Shqipëri?

Pse u goditën intelektualët kosovarë, të arratisur në Shqipëri?

Ndue Dedaj
Një mijë vajza të vrara …

Një mijë vajza të vrara …

Ndue Dedaj
Kulla që bien, kulla që ngrihen

Kulla që bien, kulla që ngrihen

Cult+
Malësori, as mitik, as malok

Malësori, as mitik, as malok

Cult+
Profesor Liman Varoshi, njeriu dhe historiani

Profesor Liman Varoshi, njeriu dhe historiani

Cult+
Shoqëria “furgon”

Shoqëria “furgon”

Ndue Dedaj
Reportazh nga Velipoja: Fusha e Madhe që zien nga konfliktet e dukshme e të padukshme!

Reportazh nga Velipoja: Fusha e Madhe që zien nga konfliktet e dukshme e të padukshme!

Cult+
Mirdita në arkivin e Vatikanit

Mirdita në arkivin e Vatikanit

Cult+
Pandemia po na “sëmur” edhe gjuhën

Pandemia po na “sëmur” edhe gjuhën

Cult+
Vendi i gabuar për Skënderbeun “problematik” të Prizrenit

Vendi i gabuar për Skënderbeun “problematik” të Prizrenit

Cult+
Át Paulin Margjokaj, mea culpa dhe shqiptarët

Át Paulin Margjokaj, mea culpa dhe shqiptarët

Ndue Dedaj
Shqiptarëve u duhet një Kanun

Shqiptarëve u duhet një Kanun

Ndue Dedaj
Përçudnimi i parlament(arizm)it shqiptar

Përçudnimi i parlament(arizm)it shqiptar

Ndue Dedaj
Dy duar për një shqiponjë

Dy duar për një shqiponjë

Ndue Dedaj
Fraza që tronditi Tiranën e viteve ’60: “Kokën lart, vëlla!”

Fraza që tronditi Tiranën e viteve ’60: “Kokën lart, vëlla!”

Ndue Dedaj
Kullat dhe “kasollja” e varfërisë së shqiptarëve

Kullat dhe “kasollja” e varfërisë së shqiptarëve

Ndue Dedaj
Busti i Skënderbeut që zëvendësoi Zogun dhe Enverin

Busti i Skënderbeut që zëvendësoi Zogun dhe Enverin

Ndue Dedaj
Portreti i Skënderbeut në shkollat e Kosovës

Portreti i Skënderbeut në shkollat e Kosovës

Ndue Dedaj
Skënderbeu në etnokulturë: Kudo që shkonte, bënte mrekullira – çan malin, pagëzon vende, bekon bereqetin… dhe mallkon!

Skënderbeu në etnokulturë: Kudo që shkonte, bënte mrekullira – çan malin, pagëzon vende, bekon bereqetin… dhe mallkon!

Ndue Dedaj
Gjurmëve të Skënderbeut në Has

Gjurmëve të Skënderbeut në Has

Histori
Lëreni Dritëronë të pushojë

Lëreni Dritëronë të pushojë

Ndue Dedaj