LAJMI I FUNDIT:

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist

16 Artikuj

Për pesë ditë dy vrasje, të enjten protestohet në Prishtinë

Për pesë ditë dy vrasje, të enjten protestohet në Prishtinë

Kosovë
Protestuesit gjuajnë me ngjyrë lokalet te Parkingu i ri në Prishtinë

Protestuesit gjuajnë me ngjyrë lokalet te Parkingu i ri në Prishtinë

Kosovë
Aksion para Kuvendit, deputetëve u kërkohet legalizimi i sprejit për vetëmbrojtje

Aksion para Kuvendit, deputetëve u kërkohet legalizimi i sprejit për vetëmbrojtje

Kosovë
Kolektivi Feminist: Jemi gjobitur nga Policia pas protestave kundër dhunimit

Kolektivi Feminist: Jemi gjobitur nga Policia pas protestave kundër dhunimit

Kosovë
“Përdhunimi i 11 vjeçares s’mund të tejkalohet me dy shkarkime”, të hënën protestohet sërish në Prishtinë

“Përdhunimi i 11 vjeçares s’mund të tejkalohet me dy shkarkime”, të hënën protestohet sërish në Prishtinë

Kosovë
Dhuna ndaj grave, Kolektivi Për Mendim dhe Veprim Feminist: Nëse shteti nuk përgjigjet, ne do radikalizojmë rezistencën

Dhuna ndaj grave, Kolektivi Për Mendim dhe Veprim Feminist: Nëse shteti nuk përgjigjet, ne do radikalizojmë rezistencën

Kosovë
Gjykimi ndaj Krivaqës e Sejdiut, aksion simbolik te Gjykata në Ferizaj

Gjykimi ndaj Krivaqës e Sejdiut, aksion simbolik te Gjykata në Ferizaj

Kosovë
“Punëtore e punëtorë të bashkuar kundër shtypjes”, nesër protestohet në Prishtinë

“Punëtore e punëtorë të bashkuar kundër shtypjes”, nesër protestohet në Prishtinë

Të Tjera
Grafite në Prishtinë: 1 mijë e 500 shtatzëna u larguan nga puna në vitin 2021

Grafite në Prishtinë: 1 mijë e 500 shtatzëna u larguan nga puna në vitin 2021

Kosovë
“Policia bashkëfajtore në vrasjen e grave”, vendosen grafite në Skenderaj pas vrasjes së Lirije Qerimit nga bashkëshorti

“Policia bashkëfajtore në vrasjen e grave”, vendosen grafite në Skenderaj pas vrasjes së Lirije Qerimit nga bashkëshorti

Kosovë
Gjykata e Apelit anulon aktgjykimin, që i cilësoi si të turpshme grafitet e kolektivit feminist

Gjykata e Apelit anulon aktgjykimin, që i cilësoi si të turpshme grafitet e kolektivit feminist

Drejtësi
Kërkohet shkarkimi i gjyqtares dhe prokurores në rastin përdhunimit të 15-vjeçares

Kërkohet shkarkimi i gjyqtares dhe prokurores në rastin përdhunimit të 15-vjeçares

Drejtësi
Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist mbush me mbishkrime muret e Gjykatës Themelore në Pejë

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist mbush me mbishkrime muret e Gjykatës Themelore në Pejë

Kosovë
“Drenica lind edhe dylbera” – grafite në hapësirat publike në Drenas

“Drenica lind edhe dylbera” – grafite në hapësirat publike në Drenas

Kosovë
Protestë para Ministrisë së Arsimit pas raportimeve për abuzim seksual ndaj të miturës në Prishtinë

Protestë para Ministrisë së Arsimit pas raportimeve për abuzim seksual ndaj të miturës në Prishtinë

Kosovë
Grafite në Lipjan për të kundërshtuar ngacmimet seksuale në shkolla

Grafite në Lipjan për të kundërshtuar ngacmimet seksuale në shkolla

Sociale