LAJMI I FUNDIT:

Jean-Paul Sartre

22 Artikuj

Hovi i dramës moderne

Hovi i dramës moderne

Teatri
Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Teatri
Simone de Beauvoir dhe Jean-Paul Sartre: Dashuria ka vetëm një emër

Simone de Beauvoir dhe Jean-Paul Sartre: Dashuria ka vetëm një emër

Histori
Jean Genet dhe tri ditët e kaluara në Shqipëri

Jean Genet dhe tri ditët e kaluara në Shqipëri

Fakte
Sokrati dhe Konfuçi mbi intelektualin dhe jetën me kuptim

Sokrati dhe Konfuçi mbi intelektualin dhe jetën me kuptim

Fakte
Perandori i fundit në botën e postrevolucionit

Perandori i fundit në botën e postrevolucionit

Filmi
Thënie të Sartrit për krizën ekzistenciale: Unë ekzistoj, kjo është e gjitha, dhe më duket e neveritshme!

Thënie të Sartrit për krizën ekzistenciale: Unë ekzistoj, kjo është e gjitha, dhe më duket e neveritshme!

Fjala+
“Rënia” që ndau Sartrin me Kamynë

“Rënia” që ndau Sartrin me Kamynë

Cult+
Intervistë e vitit 1946, me Gjon Milin: Fotografi më i shpejtë në botë

Intervistë e vitit 1946, me Gjon Milin: Fotografi më i shpejtë në botë

Aurenc Bebja
Një dashuri transatlantike

Një dashuri transatlantike

Cult+
Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom për veprimet, Ferrin, besimin dhe famën

Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom për veprimet, Ferrin, besimin dhe famën

Fjala+
Epidemia si metaforë e ekzistencës

Epidemia si metaforë e ekzistencës

Fjala+
Historia e një fotografie dhe një takimi në Paris: Sartre, Beauvoir, Steinberg dhe Gjon Mili

Historia e një fotografie dhe një takimi në Paris: Sartre, Beauvoir, Steinberg dhe Gjon Mili

Fahredin Spahija
Homazh për Kamynë

Homazh për Kamynë

Fjala+
Sonte të dua kaq shumë…

Sonte të dua kaq shumë…

Fjala+
Sartri, kamerieri dhe alternativat

Sartri, kamerieri dhe alternativat

Fjala+
“Kam një ëndërr: Të vdes duke shkruar”

“Kam një ëndërr: Të vdes duke shkruar”

Fjala+
Nata kur vdiq Sartri dhe kur pihej uiski: Të dehesh që të flasësh me vdekjen

Nata kur vdiq Sartri dhe kur pihej uiski: Të dehesh që të flasësh me vdekjen

Fakte
Librat që faktikisht janë shkruar nën ndikimin e kokainës

Librat që faktikisht janë shkruar nën ndikimin e kokainës

Lifestyle
Korrespondenca Sartre-Beauvoir: Në këtë botë nuk kam njeri veç teje

Korrespondenca Sartre-Beauvoir: Në këtë botë nuk kam njeri veç teje

Analiza
Sonte të dua në një mënyrë tjetër

Sonte të dua në një mënyrë tjetër

Fjala+
Dhjetë shkrimtarët dhe veprat e tyre që u shkruan nën efektin e kokainës (Foto)

Dhjetë shkrimtarët dhe veprat e tyre që u shkruan nën efektin e kokainës (Foto)

Libri