LAJMI I FUNDIT:

Esat Pashë Toptani

41 Artikuj

E keqja e shqiptarit nga mendësia “kështu e don politika”

E keqja e shqiptarit nga mendësia “kështu e don politika”

Histori
Avni Rustemi, patrioti i parasë: I refuzuar nga amerikanët, i vlerësuar nga regjimi fashist dhe ai komunist

Avni Rustemi, patrioti i parasë: I refuzuar nga amerikanët, i vlerësuar nga regjimi fashist dhe ai komunist

Histori
Mit’hat Frashëri për jetën, karakterin dhe veprimet e errëta të Esatit – djalit më të fortë të Toptanëve

Mit’hat Frashëri për jetën, karakterin dhe veprimet e errëta të Esatit – djalit më të fortë të Toptanëve

Histori
Lufta e Koplikut dhe tradhtitë e shqiptarëve

Lufta e Koplikut dhe tradhtitë e shqiptarëve

Histori
Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Histori
Me ndërmjetësinë e francezëve, Isa Boletini pranoi të internohej në Mal të Zi, por u pre në besë

Me ndërmjetësinë e francezëve, Isa Boletini pranoi të internohej në Mal të Zi, por u pre në besë

Histori
Kur Wiedi zbriti nga vapori, në portin mjeran të Durrësit

Kur Wiedi zbriti nga vapori, në portin mjeran të Durrësit

Histori
Ditari që përmbys gjithçka mbi Luftën e Shkodrës: Esat Pasha ishte mbrojtësi i vërtetë i Shkodrës!?

Ditari që përmbys gjithçka mbi Luftën e Shkodrës: Esat Pasha ishte mbrojtësi i vërtetë i Shkodrës!?

Histori
Gjuha (turke) dhe ministrat e Qeverisë së Wiedit

Gjuha (turke) dhe ministrat e Qeverisë së Wiedit

Fakte
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1920: Shqipëria indipendente

Viti 1920: Shqipëria indipendente

Agron Shala
Kush e vrau Ismail Qemalin?

Kush e vrau Ismail Qemalin?

Histori
Deklarata e kryeministrit serb, për vrasjen e Esat Pashës: Vajtojmë vdekjen e mikut

Deklarata e kryeministrit serb, për vrasjen e Esat Pashës: Vajtojmë vdekjen e mikut

Fakte
Kurthi i Esat Pashë Toptanit për ta vrarë Hasan Riza Pashën dhe dorëzimi i Shkodrës malazezëve

Kurthi i Esat Pashë Toptanit për ta vrarë Hasan Riza Pashën dhe dorëzimi i Shkodrës malazezëve

Histori
Avni Rustemi, patrioti i parasë

Avni Rustemi, patrioti i parasë

Histori
Dëshmitë e të huajve për Esat Pashën dhe flamurin e tij “shqiptar”

Dëshmitë e të huajve për Esat Pashën dhe flamurin e tij “shqiptar”

Histori
Deputeti i AAK-së Gazmend Syla, e krahason Blerim Rekën me Esat Pashën

Deputeti i AAK-së Gazmend Syla, e krahason Blerim Rekën me Esat Pashën

Kosovë
Esat Pasha më 1914: Vidi nuk mund të jetë mbret i shqiptarëve

Esat Pasha më 1914: Vidi nuk mund të jetë mbret i shqiptarëve

Aurenc Bebja
Mbrojtësi i Shkodrës dhe “ballafaqimi” me bijën e armikut të tij

Mbrojtësi i Shkodrës dhe “ballafaqimi” me bijën e armikut të tij

Aurenc Bebja
Porositësit e vrasjes së Esat Pashës dhe dëshmia e Avni Rrustemit: Fundi i një prej personazheve më enigmatike shqiptare!

Porositësit e vrasjes së Esat Pashës dhe dëshmia e Avni Rrustemit: Fundi i një prej personazheve më enigmatike shqiptare!

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Agron Shala
Esat Pashë Toptani më 1913: Nuk e besoj krijimin e një shteti shqiptar!

Esat Pashë Toptani më 1913: Nuk e besoj krijimin e një shteti shqiptar!

Aurenc Bebja
Jean Brunhes dhe bisedat me Fishtën e Toptanin më 1913

Jean Brunhes dhe bisedat me Fishtën e Toptanin më 1913

Aurenc Bebja