Blerja e produkteve ushqimore dhe të higjienës është diçka që duhet bërë nga të gjithë por jo çdo herë bëhet më qejf. Andaj, kur shkojmë në një supermarket për të blerë diçka, ka shumë rëndësi për ne që shërbimi që marrim të jetë në nivel sa më të lartë.

Në mënyrë që shërbimet të jenë cilësore, stafi duhet të jetë i përgatitur profesionalisht dhe të jetë i motivuar për punë. Për më tepër, stafi duhet të ketë qasje pozitive ndaj klientëve dhe të jetë i gatshëm për të ndihmuar sa herë që ka nevojë. Stafi duhet të ketë një etikë të lartë të punës dhe të jetë pozitiv e i hapur gjatë komunikimit me klientë.

Përveç stafit, supermarketi duhet të punojë vazhdimisht për të kuptuar nevojat e konsumatorëve dhe të punojë që t’i plotësojë ato në mënyrën më të mirë të mundshme. Ata duhet të ofrojnë produkte të cilësisë më të lartë dhe të sigurta për konsumim. Produktet e ofruara duhet të sigurojnë konsumatorin, se jo vetëm që po marrin kualitet, por edhe produkte me benefite të shumta për shëndetin e tyre.

Supermarketi me shërbimet më të mira në vendin tonë është Super Viva. Shërbimet në Super Viva janë superiore dhe eksperienca e klientëve përshkruhet si më e mira në vend nga pothuajse të gjithë. Stafi i Super Vivës është i trajnuar, i informuar dhe i përgatitur profesionalisht për t’u kujdesur për klientët e tyre sa më mirë.

Pos tjerash, stafi është shumë i ngrohtë me klientët, duke i mirëpritur gjithmonë me buzëqeshje dhe duke qenë të gatshëm për t’i ndihmuar gjatë blerjes.

Super Viva kujdeset edhe për cilësinë e produkteve që ofron. Produktet e tyre janë të freskëta dhe të sigurta për konsumim. Kjo është vërtetuar edhe një herë me sjelljen e produkteve të COOP Italia për klientët e tyre, produkte këto që cilësohen lartë për kualitetin dhe sigurinë e tyre në tërë Evropën. /Telegrafi/

Artikull i sponsoruar