Nëse vazhdojmë të sillemi kështu, skenari i zi nuk do të na shpëtojë, tha drejtoresha e Klinikës për Sëmundje Infektive në Shkup, mjekja Milena Stevanoviq, në një intervistë për “Radio Evropa e Lirë” duke folur për situatën me coronavirus në vend.

Mjeku i jep këtë përgjigje në pyetjen se, në cilin skenar do ta vendoste Maqedoninë nga tre që parashikon Banka Botërore për vendin në varësi të përdorimit të masave: e para që 25 për qind e popullsisë do të infektohet, e dyta – 50 për qind ose e treta që do të infektohen 80 përqind.

“Sigurisht, nëse vazhdojmë të sillemi kështu, skenar i zi nga çdo kategori nuk do të na shpëtojë, ne duhet t’i kthehemi sjelljes dhe të folurit në mënyrë që këto skenarë të zinj të mos ndodhin. Dhe kjo është përsëritur me të vërtetë kaq shumë herë në të gjitha nivelet e ndryshme, në drejtim të prekjes të të gjitha synimeve të ndryshme për zbatimin e këtyre rekomandimeve dhe informacioneve”, tha Stevanoviq.

Ajo gjithashtu paralajmëron se nuk duhet ta lejojmë veten të fillojmë të besojmë se virusi ekziston vetëm kur një i dashur ka nevojë për shtrim në spital dhe mjekim serioz./Telegrafi/