LAJMI I FUNDIT:

Startup i ri zhvillon kafshë digjitale për Apple Vision Pro: Ata reagojnë ndaj emocioneve njerëzore

Startup i ri zhvillon kafshë digjitale për Apple Vision Pro: Ata reagojnë ndaj emocioneve njerëzore

Bootloader Studio, startup nga Vietnami, ka prezantuar kafshët shtëpiake digjitale për Apple Vision Pro. Këto kafshë shtëpiake përdorin inteligjencë artificiale që mund të njohë dhe t’u përgjigjet emocioneve njerëzore, duke u ofruar përdoruesve një përvojë ndërvepruese.

Kafshët shtëpiake digjitale të Bootloader Studio ndjekin vëmendjen e përdoruesit, pozicionin e kokës, tonin e zërit dhe gjestet për të rregulluar reagimet e tyre. Këto kafshë shtëpiake do të jenë të pranishme në të gjitha aplikacionet në Vision Pro, duke krijuar iluzionin se janë pjesë e mjedisit real.


Themeluesi dhe CEO i Bootloader Studio, Brian Peltz, erdhi me idenë për këtë projekt gjatë pandemisë COVID-19, kur pa se sa shumë njerëzit kishin nevojë për ndërveprim, jo vetëm konsum pasiv të përmbajtjes në rrjetet sociale. “Unë jam i vetëdijshëm se sa e rëndësishme është që njerëzit të ndërveprojnë, jo vetëm të konsumojnë përmbajtje”, tha Peltz Axios.

Peltz vuri në dukje se CEO i Apple, Tim Cook e vlerësoi projektin si një shembull “fantastik” të inovacionit që vjen nga Vietnami. Ky projekt ka qenë në zhvillim që nga viti 2022 dhe është testuar në versionin para-prezantimit të Vision Pro në 2023.

Bootloader Studio ka siguruar 5 milionë dollarë fonde fillestare nga Antler Elevate dhe planifikon të prezantojë kafshë shtëpiake digjitale për Vision Pro këtë verë. Edhe pse kafshët shtëpiake janë ende në fazën e testimit, kompania është optimiste për suksesin e tyre.

Kafshët shtëpiake digjitale të Bootloader Studio përfaqësojnë një hap përpara në integrimin e teknologjisë AI në jetën e përditshme, duke u ofruar përdoruesve shoqërues emocionalisht inteligjentë që u përgjigjen nevojave dhe ndjenjave të tyre. /Telegrafi/

Në trend Teknologji

Më shumë
Mira Murati për ndikimin e Inteligjencës Artificiale: Disa punë 'ndoshta do të zhduken', por ndoshta sepse 'nuk duhet të ishin aty'

Mira Murati për ndikimin e Inteligjencës Artificiale: Disa punë 'ndoshta do të zhduken', por ndoshta sepse 'nuk duhet të ishin aty'

Teknologji
Televizori më i madh ndonjëherë, Sony PVM-4300 me “shpinë” peshonte 200 kilogramë

Televizori më i madh ndonjëherë, Sony PVM-4300 me “shpinë” peshonte 200 kilogramë

Teknologji
Elon Musk: Telefonat nuk do të ekzistojnë më në të ardhmen

Elon Musk: Telefonat nuk do të ekzistojnë më në të ardhmen

Elon Musk: Telefonat nuk do të ekzistojnë më në të ardhmen

Elon Musk: Telefonat nuk do të ekzistojnë më në të ardhmen

Netflix ndalon së punuari në këta modele të televizorit

Netflix ndalon së punuari në këta modele të televizorit

Teknologji
Bateria e ulët në telefonin tuaj? Zgjate jetën e saj me këtë zgjidhje të lehtë

Bateria e ulët në telefonin tuaj? Zgjate jetën e saj me këtë zgjidhje të lehtë

Teknologji
Kalo në kategori