Perandoria Romake njihet si një nga perandoritë më të mëdha që ka ekzistuar ndonjëherë dhe përveç të tjerash, ka qenë e famshme për arkitekturën e saj, të cilën e shijojmë edhe sot si turistë.

Këto struktura të mahnitshme qëndrojnë “në këmbë” edhe sot, pavarësisht se kanë kaluar rreth 2000 vite me zjarr, luftë dhe vjedhje.

Koloseu është një nga simbolet e Romës, që ka pritur e përcjellë qindra breza. Edhe pse mund ta shohim sot të gjithë madhështinë e tij shumë lehtë, më poshtë do t’ju tregojmë se si dukej Koloseu në “rininë” e tij.

Shikoni më poshtë se si ishin dhe si janë sot strukturat e famshme romake. /tch/