Mbi 60% e pacientëve në Maqedoni vdesin si rezultat i sëmundjeve kardiovaskilare, si pasojë e kequshqyerjes dhe mungesës së aktivitetit fizik.

Këto të dhëna publikohen nga Instituti i Shëndetit Publik të Maqedonisë.

Në tetor të vitit të kaluar, Ministria e Shëndetësisë njoftoi bashkëpunimin me inspektoratin respektiv për të përmirësuar prirjet e qytetarëve në drejtim të shëndetit të përgjithshëm, në aspekt të ushqyerjes së shëndetshme.

Mjekët theksojnë se Inspektorati i ushqimit duhet të ushtrojë kontrolle të rrepta për prodhimet që shiten në dyqane, për të cilat shumë pak kanë njohuri qytetarët./Telegrafi/