Sipas raportimeve të datës 3 maj 2021 nga klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe  spitalet e përgjithshme, në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë në trajtim 545 pacientë nga Sars- Cov-2.

Në raport e SHSKUK-së thuhet se 438  janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 33 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 419 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 231 pacientë:

13  prej tyre në gjendje të rënduar

171 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

194 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 93 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 37 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 82 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë + 3 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 314 pacientë

20 në gjendje të rënduar

267 të konfirmuar pozitivë

225 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 47 pacientë

Spitali i Gjakovës, 64 pacientë

Spitali i Pejës, 75 pacientë

Spitali i Gjilanit, 41  pacientë

Spitali i Ferizajt, 38 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 37 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 12 pacientë. /Telegrafi/